Maria Ligthart

Praktijk voor gezins-coaching
 

Maria Ligthart

In Den Haag ben ik geboren als jongste in een gezin van 5 kinderen.  Hoewel ik de HAVO en een opleiding bij Schoevers had gedaan bleek al gauw dat ik liever de creatieve kant op wilde. Zo besloot ik Bloembindster te worden en heb dat 14 jaar met plezier gedaan. 

Ondertussen maakte ik op privégebied veel mee als het gaat om familie-relaties. Als alleenstaande moeder heb ik onze zoon grootgebracht. Met veel interesse volgde ik de lezingen op de Vrije School in Leiden. In de tweede helft van mijn leven volgde ik een HBO opleiding aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen te Utrecht. Mijn eindscriptie had als onderwerp: "De kracht van de liefde".

Oktober 2012 ben ik afgestudeerd. 

September 2010 begon ik de 2-jarige opleiding Praktische Intuïtie in Hoorn die ik in Mei 2012 met succes beëindigde.

September 2013 verhuisde ik naar Bolsward na 21 jaar in de Bollenstreek gewoond te hebben. 

De eerste 5 jaar in Bolsward heb ik creatief met kinderen gewerkt. Eerst een jaar peuter-kleuterdans, later driemaal een dansvoorstelling/musical gebaseerd op een sprookje, met kinderen van 6 t/m 12 jaar. Nog steeds uit ik mijn creativiteit graag in muziek, musicals, en keramiek.

Ook verzorgde ik in 2019 voor de 5e keer het kerstspel voor de kerstavondviering in de Katholieke Kerk met ongeveer 20 kinderen. In 2020 is van dit kerstspel een filmopnamegemaakt. 

 2018, de tijd is rijp voor een praktijk voor gezins-coaching. Mijn kennis en ervaring in te zetten om gezinnen te helpen.

Sinds November 2019 ben ik aangesloten bij het landelijk platform voor kinder- en gezinscoaches Ziizorg. Een platform waar zowel zorg alsook preventieve activiteiten aangeboden wordt voor kinderen en gezinnen. www.ziizorg.nl

Ik heb affiniteit met Antroposofie, het gedachtegoed van Rudolf Steiner waar de Vrije Scholen op zijn gebaseerd.  

Ik ben getrouwd, ben moeder van een zoon en Oma van 3 kleinkinderen en sinds 2016 oppas van 2 kinderen.


 "Toegepaste geneeskunde zal altijd een kunst blijven. Dat geldt ook voor toegepaste psychoanalyse. 

Werkelijke kunst is creatie en creatie overstijgt iedere theorie", C. G. Jung.

 

 

 
Opbellen
E-mail
Info